Tasha Taylor, Honey For The Biscuit

Tasha Taylor, Honey For The BiscuitTasha Taylor is de dochter van soul/R&B zanger Johnny ‘Disco Lady’ Taylor, niet te verwarren met bluesman Little Johnny Taylor. In 2014 was ze in Nederlands te zien in Theater de Tamboer in Hoogeveen met de New Blues Generation en maakte daar een verfrissende en energieke indruk op het publiek. Onlangs toerde door Nederland met Ruf Records’ Blues Caravan.

Op het Ruf label heeft ze nu een nieuwe (haar derde) cd uit, getiteld ‘Honey For The Biscuit’. Het is een prima schijfje geworden, waarop miss Taylor behalve zingt ook gitaar en toetsen bespeelt, alle dertien nummers schreef, waarvan een tweetal samen met Tom Hambridge. Tevens is ze de producer van het album. Ze doet dus veel en zeker niet slecht.

Ze treedt in de voetsporen van haar vader, want op deze cd is voornamelijk soul te horen met een licht bluessausje en hier en daar rockt ze er ook lekker op los. Ze wordt begeleidt door haar vaste band en een blazerssectie. Gastrollen zijn weggelegd voor Keb’ Mo’, Robert Randolph, Samantha Fish en Tommy Casto.

De nummers zijn voor het merendeel oude stijl soulwerk. Persoonlijk vind ik de productie van de zangpartijen wat minder. Deze neigen meer naar de hedendaagse R&B met veel stemmetjes door elkaar. Het met Keb’ Mo’ gespeelde “Family Tree” ademt een lekker Motown –sfeertje uit. Een wat afwijkend nummer is “How Long”, een onvervalst rock ‘n’ roll nummer. Het met Samantha Fish gespeelde “Leave That Dog Alone” is het enige nummer, dat dat in de categorie blues te plaatsen is.

Met deze cd heeft Tasha Taylor een link gelegd tussen de oude stijl en hedendaagse R&B. Misschien even wennen, maar beslist geen verkeerd album. (Ruf Records)