Matty Charles & Katie Rose – Catching Arrows

Matty Charles & Katie Rose - Catching ArrowsWie onlangs het duo Matty Charles and Katie Rose uit Portland, Oregon heeft zien optreden weet dat zij een stevige hang hebben baar traditionele countrymuziek. Dat is evident in de sfeer van hun debuut ‘Catching arrows’, al is de muziek voor een deel ingevuld door het duo zonder verdere hulp – Matty op akoestische gitaar en zang en Katie met alleen vocals. Op de meeste nummers is er hulp van elektrische gitaar, mandoline, fiddle, bas, drums en shaker. De twaalf songs werden alle geschreven door Matty, die laat horen dat hij een begenadigd songwriter is. Katie schreef alleen mee bij ‘Julia’. De aangename laid back sfeer van de CD valt bij mij in zeer goede aarde, de harmonie in de zang evenzeer. Lief, rustig, prettig, subtiel. Mijn favoriet is het onvervalste countrynummer ‘One hundred years’, waarin de meeste instrumenten zijn te horen en de fiddle naast een elektrische countrygitaar een belangrijke rol speelt. Het lekkere walsje ‘Hey, pretty birds’ en de grappige afsluiter ‘I belong to heaven (and the World belongs to me)’ mogen er ook zijn. Matty heeft een zwak voor vrouwen, in ieder geval vrouwennamen, getuige songtitels als ‘Julia’ en ‘Maryanne’.

‘Catching arrows’ is een prima folkalbum, met countrykantjes. Prachtige songs, heerlijke samenzang.