Giant Tiger Hooch, Panda Panda Panda

Giant Tiger Hooch, Panda Panda PandaGiant Tiger Hooch is een eigenzinnig Amsterdams gezelschap, dat met ‘Panda Panda Panda’ een waardige opvolger aflevert van hun debuut album ‘76’. De band bestaat uit Jorrit Makkinga (gitaar), Herman Ypma (toetsen, drums), Simon Zijlstra (bas) en Jeroen Ligter (zang, gitaar). Lisa Gritter verzorgt de achtergrondvocalen. Het album werd opgenomen in Ralph Verdult Studios in Amsterdam en de productie was in handen van Ralph Verdult en Mischa den Haring. Tien eigen nummers werden opgenomen. De groep omschrijft de muziek zelf als blues, punk en blamage. Nu vind ik niet dat de band zichzelf zeker niet blameert en het begrip blues en punk moet je ruim nemen.

Maar na een paar keer beluisteren moet ik zeggen dat het een lekker energiek schijfje is met een aantal prima songs. “Ho Ho Ho” is een aanstekelijk nummer, dat de lichtere kant van de band laat horen. Datzelfde geldt voor het klein gespeelde akoestische “I Don’t Mind”. Dit laatste nummer is tevens het nummer met de langste titel en laat een heel andere kant van de groep horen.

Nummers als “Heart” en “Gospel” zijn meeslepende nummers. In eerstgenoemd nummer zit de enige echte gitaarsolo op het album. Dit geeft aan dat de nadruk niet ligt op instrumentale hoogstandjes, maar dat alles om de liedjes zelf draait.

Ik mis op de deze cd een beetje het wat rauwere North Mississippi bluesgeluid van de debuutschijf,
Maar ‘Panda Panda Panda’ is zeker de moeite waard om aan een nadere luisterbeurt te onderwerpen. (Sounds Haarlem)