The Voodoo Fix, In Deep

The Voodoo Fix - In DeepThe Voodoo Fix, ontstaan in het plaatsje Whittier, ten zuiden van Los Angeles, krijgt het predicaat “funkier cousin of the Black Keys” mee. Dat schept dan hoge verwachtingen van een band die tot nu toe onbekend was voor mij.

De opener ‘Take me back’ kan die vergelijking zeker aan, maar dat funky is nog meer op ‘The Curse’ van toepassing maar dan vergelijkbaar met de Red Hot Chili Peppers, een waanzinnig lekker nummer. Vast staat dat zij een perfecte mengeling van rock, funk, blues, maar ook punk zoals wij dat kennen van de Ramones, zoals in de nummers ‘Wake up’ en ‘Whithout you’. ‘Hard To Change’ en ‘I Was Wrong’ vertegenwoordigen de blues en dat gebeurd op een fijne manier, de eerste wat meer rock, de tweede meer slow. Ook de rocknummers ‘Let It Kill You’ en ‘Sun won’t shine’ zijn van een niet te versmaden niveau. Zeker ook nog vermelden waard is “Rock Bottom’, een top nummer met wederom een Red Hot Chili Peppers flavour. Ondanks alle vergelijkingen, kun je wel stellen dat zij een eigen, vette sound hebben. (Independent)