Adam Eckersley Band, The Second Album

Adam Eckersley Band, The Second AlbumJe hebt Southernrock en Southernrock. Maar de Adam Eckersley Band weet dit te combineren met swamp en soul en dat levert een verfrissende schijf op, The Second Album.

De band heeft niets aan het toeval overgelaten. Songwriter/gitarist Eckersly met zijn maten bassist Scotty Greenaway, drummer Benny Elliot, “Arizona” Dan Biederman op keys, Hammond en Wurlitzer en Duncan Toombs op gitaar en banjo hebben producer Nick DiDia (Bruce Springsteen, Kasey Chambers, Powderfinger) achter de mixer weten te krijgen. En dat levert ze geen windeieren op. Zijn bijdrage levert een hoog live-gevoel op. Dat realiseerde hij door continu alles op te nemen. Terwijl de band dacht al jammend warm te draaien, liep de opname alweer. En zo kwam een spontane natuurlijke mix tot stand.

De opener ‘Live on’ is daar gelijk een mooi voorbeeld van, een frisse sound en alle registers worden direct open getrokken. Mooie dubbele gitaar-slide en natuurlijk meerstemmig. ‘Talk about love’ wordt door een strakke drum en bas begeleidt in een fijn ritme met een vet scheurende gitaar ondersteund door de Wurlitzer, een super nummer. De band kan ook akoestisch prima uit de voeten zoals blijkt in de nummers ‘Devils Lullaby’en ‘For You’. Op de swampy southern song ‘Good Night’ komt ook Adam’s vrouw Brooke McClymon nog even langs met heerlijke vocalen en dat mag zij gelukkig ook nog eens in de country coversong van Neil Young ‘Comes a time’ doen. Ruime variatie dus op deze tweede schijf van de Adam Eckersley Band. Een aanrader voor elke Southernrock liefhebber. (Teenage Head Music)