Evrin, Be Still

Evrin, Be StillOoit gehoord van de plaats Metslawier? Ik niet! Het is een terpdorp in het noordoosten van Friesland, schuin boven Dokkum, en telt iets meer dan 900 inwoners. In Metslawier staat de Sing-Sing studio waar deze verrassend leuke en subtiele CD is opgenomen. Nederlands product dus! Evrin overigens bestaat uit Evi (Eefje) Terschegget (vocals) en Riny Raymakers (gitaar en vocals). De naam Evrin is nu dus verklaard. De muzikale hulp op de CD is Van Christiaan Meijnhard van Schoor (gitaar), Oeds Bouwsma (bas), Kees Bode (piano, keyboards), Nikola Radenovic (drums, slide gitaar) en Roosmarijn Visser en Renato Buis (background vocals). De stem van Eefsje is soulfull en jazzy en ze gebruikt veel vibrato, wat goed bij haar stem past. Riny schreef alle 13 songs en zingt met een aangenaam volle stem. Helaas heeft hij wat problemen met de uitspraak van het Engels, maar het is slechts een miniem smetje op deze verder heel aangename CD. Het voor mij meest opvallende liedje is het jazzy ‘Hep cats and hep kittens’, heerlijk laidback gespeeld en gezongen.

Friese woestijnmuziek is misschien wel de juiste omschrijving van de muziek van Evrin. In ieder geval waan je je op een uitermate rustige Friese landweg met op de achtergrond het kraken van de draaiende wieken van een echte Hollandse windmolen. Een beetje folk, een beetje blues, een lekkere dosis jazz, dat is Evrin! Gefeliciteerd. Evi en Riny, met deze lekkere CD! (Independent)