Revel In Dimes, The Parlour

Als Eric Simons (gitaar) en Washington Duke (drums) op een zondag in the Surf Lodge in Montauk op een gruizige manier T. Model Ford zitten te coveren, springt Kia Warren gelijk na het stoppen op om met een nummer mee te mogen zingen en dat terwijl zij eigenlijk alleen ervaring in de gospel en r&b heeft. Het pakte dusdanig goed uit dat dit de geboorte van Revel in Dimes werd. Kort daarop werd ook nog multi-instrumentalist Chris “Premo” Waller (bas) toegevoegd.

En nu is er dus hun eerste EP, The Parlour. Zij weten waar hun roots in de blues liggen maar weten daar een verdraaid lekkere eigen draai aan te geven. Het kan stevig zijn, maar ook broeierig en dansbaar zeker. Broeierig in ‘You gotta go’, een beetje funky in ‘Desert Song’ en stevig slidend in ‘Last Breath’. Een Ike & Tina Turner touch in ‘Shame’ en een hypnotiserend ritme in ‘Dead and gone’. Ik kan niet anders zeggen dat dit een prima debuut is. (GooMah Music)