Amelia White – Home Sweet Hotel

Amelia White - Home Sweet HotelIn een Days Inn motel in Allentown, PA begon Amelia White haar liedjes voor haar nieuwe album te schrijven.

“I was thinking about how many people who don’t do music are intrigued with the touring lifestyle of a musician. The road holds temptation and adventure and heartache all in one suitcase. It can be glamorous one day and down-right humiliating the next”.

Het album Home Sweet Home is een gepassioneerde en introspectieve reflectie op het leven ‘On the road”. De zangeres uit Nashville heeft er veel werk in gestoken. Dangerous Angel is de openingstrack en bezit een onderhuidse spanning, die een onduidelijke verlangen naar sensualiteit oproept. In de bluesy titeltrack zingt Amelia: “Can’t remember how the dog smiles, but I can sing a hundred sad songs” en “I’m like a riddle riding in the wind, singing my songs for strangers in every town I’m in”. Loves Cures is een prachtige melodieuze song met een optimistische kwinkslag: Love’s sure to bring change. Change stops the bullets from flying around”. Een prachtig eerbetoon aan haar thuisbasis Nashville is Rainbow over the East-Side. In het funky klinkende Dogs Bark rekent Amelia af met alle roddelaars in de wereld. Melissa is een mooie dromerige song met wel heel erg zoete koortjes. Het album met 10 liedjes eindigt met een mooie filosofische track Six Feet Down. “All we really have is what we leave behind”. Een mooier eind van een schijf kan je de luisteraar niet meegeven. (White-Wolf Records)