Mark Pontin Group – Textures

Mark Pontin Group - TexturesOnlangs verscheen de tweede cd van de Mark Pontin Group uit Wales, getiteld Textures. Mark Pontin is een uitstekende zanger/gitarist en heeft in Alun Walters (bas) en Dafydd Davies (drums) prima medestanders gevonden om zijn muziek te vertolken. Mede-producer Tim Hamill neemt vrijwel alle toetsenpartijen voor zijn rekening, hoewel Pontin’s echtgenote Ayesha ook te horen is op de Wurlitzer en als achtergrondzangeres.

Op het album staan twaalf zelfgeschreven nummers en bij het opzetten van de cd hoor je al snel dat we met goede muzikanten te maken hebben, die een goed geproduceerd product in de markt hebben gezet. In een recensie van zijn eerste cd werd de muziek gelinkt aan mensen als Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Zelf wil ik hier dan even een band als Yes aan toevoegen. En daar wringt het nou net … het min of meer bluesy werk klinkt allemaal net iets te gecompliceerd om blues te kunnen noemen en enkele andere nummers zijn net iets te simpel om symfonische rock kunnen te kunnen spreken.

Bassist Alun Walters is een prima bassist, maar op een bluesy werkje als “Good Stuff” leidt zijn spel mij nets iets teveel af. “Change” is op zich een schitterend nummer, goed gezongen met een prima gitaarsolo, maar door de manier van spelen van de ritmesectie komt het op mij een beetje gehaast over. In het nummer “Three Wishes” (Part 1 en 2) valt alles dan wel op zijn plaats, maar is met zijn ruim veertien minuten net weer iets te veel van het goede.

Dit is zeker geen slechte cd. De gemiddelde bluesliefhebber zal deze schijf links laten liggen, maar voor iedereen die benieuwd is hoe Hendrix met Yes als begeleidingsband geklonken zou hebben, die moet hier zeker eens naar luisteren. (Moochee Records)