Graham Nash, This Path Tonight

Graham Nash - This Path TonightDe inmiddels vierenzeventig jarige singer-songwriter Graham Nash behoeft geen introductie, naar ik mag aannemen. Het is overigens nog niet zolang geleden dat Crosby, Stills & Nash definitief een punt zette achter hun bestaan als trio. Dat definitief moet je maar even voor een korreltje zout nemen want de drie eigenzinnige singer-songwriter deden dat wel vaker in het verleden. Heel eerlijk gezegd was en blijf ik een Stephen Stills en Neil Young fan. Daarmee houd ik de band tussen Manassas en Buffalo Springfield ook een klein beetje in stand. Dit laatste zegt wel iets over de manier hoe ik de recent verschenen CD This Path Tonight van Graham Nash heb beleeft.

Heb diens solo werken de laatste jaren niet zo gevolgd, het enige album wat mij persoonlijke bijgebleven is, en hier nog als LP in de kast staat, is Wild Tales uit 1973. This Path Tonight is het zesde soloalbum van Graham Nash. Wat mij opviel was de frisheid van de melodieën, waarmee deze veteraan op dit album grossiert. Nash opent met de titeltrack. Meteen wordt duidelijk waarom Nash hofleverancier was van de hit machine van The Hollies. Het dansbare en melodieuze liedje zit meteen tussen je oren. Je fluit de rest van de dag hiermee vol, zal ik maar zeggen. Even verder in de pakkende songs Fire Down Below en Another Broken Heart is dit niet anders. Een ander lekker los gearrangeerd nummer is Beneath The Waves. Ik hoor in het refrein “Fifty years before the mast. How long will it last before sinking” Er is kennelijk wat twijfel maar zoals dit liedje gebracht wordt, maakt ik mij geen enkele zorgen over de toekomst van deze geniale singer-songwriter.

Nee, niet alle songs op This Path Tonight passen in mij straatje. Lag in de lijn van de verwachting dus. Dit album zal waarschijnlijk, bij liefhebbers die de grote Crosby, Stills, Nash & Young hits nog steeds koesteren, op handen dragen worden. Graham Nash maakt zichzelf met dit album hoe dan ook tijdloos. Ga hem dus zien op 28 mei a.s. in TivoliVredenburg. (Blue Castle Records)