The Reverend Shawn Amos – Loves You

The Reverend Shawn Amos - Loves YouDe naam Shawn Amos zei me eerlijk gezegd niet zoveel, toen deze cd op de mat plofte. Hij is al langere tijd actief in de muziekindustrie en is ook daarbuiten een bezig baasje, maar als muzikant is zijn carrière nog niet zo indrukwekkend. Drie albums bracht hij uit, waarvan de laatste in 2005. Twee jaar terug verscheen de EP The Reverend Shawn Amos Tells It en nu is daar dus een nieuw album: The Reverend Shawn Amos Loves You. De benaming reverend (dominée) verwijst naar zijn gospelverleden.

Gospel is op deze cd ook te horen en dan wel in het eerste en laatste van de twaalf nummers op deze cd. Op het stemmige openingsnummer krijgt hij assistentie van de Blind Boys of Alabama. De sfeer van het tweede nummer “Brand New Day” is totaal anders. Je wordt verrast met een soort retro 60’s intro. Na vier minuten en veertien seconden hebben we er al twee nummers opzitten. De meeste nummers zitten in de twee/drie minuten categorie. Alleen het lekkere, groovende en met blazers en slide gitaar gevulde “Will You Be Mine” duurt langer dan vijf minuten.

Shawn schreef tien van de twaalf nummers zelf. Memphis Minnie’s “Joliet Bound” krijgt een lekkere, eigentijdse bewerking. Met de andere cover, Jimmy Reed’s “Bright Lights, Big City”, een duet met zangeres Mindi Abair, blijft hij dichter bij het origineel. De andere gastzangeres is Missy Andersen, met wie Shawn het nummer “Boogie” brengt.

Dit is geen cd met de nadruk op instrumentale hoogstandjes. Het instrumentale deel is dik in orde. Ondanks het feit dat Shawn niet tot de grote harmonicaspelers behoort, weet hij diverse nummers van een leuke harmonica solo te voorzien. Maar de nadruk ligt toch op zijn warme, aangename stemgeluid en een serie prima songs als “Brothers Keeper”, “You’re Gonna Miss Me (When I Get Home)” of “Hollywood Blues”, met een heerlijk stuwende blazerssectie. (Put Together)