Andy Gunn – Miracle Of Healing

Andy Gunn, Miracle Of HealingAndy Gunn is echt met de blues geboren. In tegenstelling tot andere kinderen kwam hij als hemofiliepatiënt bij elk ongelukje in een levensbedreigende situatie. Op latere leeftijd volgde nog een hartaanval en tot twee maal toe werd er kanker geconstateerd. Maar dat alles weerhield hem er niet van om dingen te doen die hij leuk vond. Zo is hij inmiddels aan zijn vierde album toe met de toepasselijke titel ‘MIracle of healing’.

Dat Andy een begenadigd gitarist is laat hij in het bluesy ‘Are We Thru?’ horen. Aan zijn zang moet je wel even wennen. In de verte doet zijn manier van zingen denken aan Kevin Ayers, niet altijd even zuiver maar wel met een dosis gevoel. Met ‘Beyond The Open Door’ kun je hem niet echt in het blueshokje stoppen net zoals bij meerdere nummers. Een fijn dromerig nummer is het wel. Het lekker in het gehoor liggende ‘Brighter Days’ is dan weer wat meer blues maar toch ook wel met een poppy inslag, maar niettemin ook weer heel lekker. Dit zet zich voort in de andere nummers. Allemaal redelijk ingetogen en een beetje dromerig. Een beetje spanning in de muziek mis ik wel, het kabbelt een beetje door. Lekker voor op de achtergrond of, zonder negatief te doen, lekker bij weg te dommelen. Ontspannend is het dus wel. (Ruf Records)