Pilgrim – Easy People

Pilgrim - Easy PeopleBegin dit jaar is Continental Record Services gestart met het promoten van muziek van het label Horton Records uit Oklahoma. Van dit label ligt nu het album Easy People van de band Pilgrim voor mij. Pilgrim komt uit Tulsa, Oklahoma; de plek waar grootheden als JJ Cale, Bob Wills en Woody Guthrie vandaan kwamen. Beau Roberson is de voorman van Pilgrim, een septet met onder meer een keyboardspeler, een saxofonist en een pedal steel speler.
Het album Easy People opent met een lekker JJ Cale achtig ‘stompertje’. Get Me Outta This City heeft een opzwepende ‘beat’, waarbij de schelle gitaar het opneemt tegen een fanatiek blazende saxofonist. Ook bij NE OK is het lastig om je benen stil te houden. Vuige gitaren met een stuitende ‘back beat’ zorgen voor een aangenaam Little Feat-sfeertje. Heel anders klinkt het dromerige Can’t Let Go. Zwierige steelklanken in combinatie met een weemoedige cello omlijsten dit sfeervolle melancholieke liedje. My Heart is Mine doet mij denken aan de tranentrekkende muziek van The Old Joe Clarks. Zeer melodierijk klinkt John Prine Tune, een lekker meezingertje en prachtig emotioneel gezongen door Beau Roberson. Na dit prachtige galmende liefdes- epos wordt de luisteraar flink wakker geschud door Bomp Bomp. Een flink stampende bas voert de hoofdtoon in deze track die doet denken aan een kruising van The Free en Drive-By Truckers.

Easy People is een aangenaam afwisselend Americana-album. Leuk dat Bert Pijpers (CRS) de muziek van Oklahoma weer in de spotlight zet. Luister ook maar eens naar het nieuwe album van Wink Burcham: Cleveland Summer Nights… (Continental Record Services)