David Ramirez – Fables

David Ramirez - FablesDe vanuit Austin, Texas opererende singer-songwriter David Ramirez heeft ruim de tijd genomen voor zijn nieuwe (en derde) album. Een jaar of twee geleden begon hij in de studio te werken aan deze CD, maar het lukte toen gewoon niet. Hij nam wat rust, nam vooral de tijd om zijn nieuwe relatie vorm te geven. Eerlijk zijn voor jezelf en de ander was de uitkomst. Toen begon hij echt aan de nieuwe CD, in Seattle met Noah Gundersen. De tien songs op ‘Fables’ staan als een stel rotsen. De ruige stem van Ramirez met een incidentele snik is de basis van de pittig aangezette liedjes. Als gevolg van de CD is Ramirez gaan toeren met een band, terwijl hij in het verleden alles in zijn uppie deed, hij schrok toen hij zag dat hij in een jaar of acht 260.000 miles had afgelegd (meer dan 400.000 km!!). Hij verhaalt van zijn omslag in de fraaie ballad ‘New way of living’ (‘Maybe it is time to move on, maybe it is time for a change’). Het is direct een van de hoogtepunten van de CD. Er staan meer heerlijke ballads op de CD, zoals ‘Rock and a hard place’ met een mooi arrangement waarin piano en viool een hoofdrol spelen. Ook de steel gitaar (Greg Leisz!!) komt regelmatig prominent voorbij, zoals in alweer een prachtige ballad, ‘On your side’.

‘Fables’ is een volwassen werkstuk geworden, de zang en begeleiding is prachtig, de songs zijn indringend en verstild. Af en toe brengt een stukje stevigheid wat extra plezier, zoals in ‘Communion’ , ‘That ain’t love’ met een heerlijke slide, de lekkere rocker ‘Hold on’ en ‘How do you get ‘em back’. Mooi hoor, leuke verrassing! Ga hem zien op 1 mei in Qbus in Leiden.