Ian Siegal en Jimbo Mathus – Wayward Sons

Ian Siegal & Jimbo Mathus - Wayward SonsIan Siegal en Jimbo Mathus liepen al langer met het idee rond om samen iets te doen. Hun resultaat daarvan werd in maart al uitgebracht in de vorm van de CD Wayward Sons. De live opname van de CD werden gemaakt in muziekpodium De Noot in Amersfoort. Het was overigens hun laatste show van hun Roots To The Core tour in Nederland. Wayward wat zoveel betekent als eigenzinnigheid doet zichzelf alle eer aan. Ian Siegal en Jimbo Mathus maken, op deze gelegenheidsplaat, er een feest van om oude niet alledaagse country blues traditionals een nieuw smoelwerk te geven. Ze begeleiden zichzelf met daarbij met akoestische gitaren, mandoline en een bluesharp.

Met veel respect voor ieders kennis en kunde zetten beide heren een fabelachtige show neer. Als je de CD beluistert valt het niet zwaar om de beelden erbij te bedenken. De mannen excelleren ieder om beurten waarbij nagenoeg ieder nummer hilarische word aangekondigd. Het publiek heeft ervan genoten de makers van deze CD hebben de gesproken momenten op deze plaat laten staan. Heerlijk! Live to listen to!

Songs als Mary Don’t You Weep en Ludella liggen misschien bij de kenners onder ons voor de hand. Siegal introduceert en doet op een gegeven moment Crazy Old Soldier. Het absoluut niet voor de hand liggend liedje werd ooit op vinyl gezet door Johnny Cash. Je voelt de tragedie die het lied al jaren met zich meedraagt. Mathus is meer van de humor en komt met songs als Tallahatchie en Talkin’ Overseas Pirate Blues. HieeeeHaaaa! Ik word hier echt blij van!

Wayward Sons is een hebbedingetje voor diegene die erbij waren. Voor Siegal en Mathus fans is het een must have. Voor mensen die erachter willen komen hoe akoestische concerten eigenlijk zouden moeten klinken zal Wayward Sons een eyeopener zijn.

Go see them alive and kicking in The Netherlands

  • 05 mei 2016 – Bevrijdingsfestival Zeeland, Vlissingen
  • 06 mei 2016 – Paard van Troje, Den Haag
  • 07 mei 2016 – Moulin Blues Festival, Ospel
  • 08 mei 2016 – Hofsteenge, Grolloo
  • 11 mei 2016 – Luxor Live, Arnhem
  • 12 mei 2016 – Kroepoekfabriek, Maassluis
  • 14 mei 2016 – Duycker, Hoofddorp