Richard Dobson & W. C. Jameson – Plenty Good People

Richard Dobson & W. C. JamesonTwee Texaanse veteranen werken op deze echte songwriterCD samen. Jameson is vooral bekend als schrijver, hij schreef meer dan 90 boeken (waaronder de populaire ‘Beyond the grave’ – serie met biografieën van Amerikaanse helden als Billy the kid) en onnoemelijk veel artikelen, maar bracht ook 7 CD’s met eigen songs uit (hij schreef meer dan 380 liedjes). Dobson heeft meer dan 20 prachtige roots-CDs uitgebracht, een flink aantal op het prima label Brambus uit zijn tweede vaderland Zwitserland. Liedjes van zijn hand zijn o.m. gecoverd door Guy Clark (‘Old friends’ is hiervan het bekendst, ook gezongen door Lazy J. Dalton), David Allen Coe en Nanci Griffith. Op hun gezamenlijke CD staan 10 prachtige verhalende songs, vier samen geschreven, twee door Jameson alleen en drie door Dobson, nummer 10 is Willie Nelson’s ‘Me and Paul’. De opnames zijn gemaakt in Texas met in de begeleiding gitaar, bas, percussie, accordeon, keyboards en viool. Achtergrondvocalen worden door twee dames en een heer verzorgd. Onze helden spelen hun ritmegitaren en zingen met vergelijkbare donkerbruine stemmen. Mijn favoriet is ‘Woman up in Dallas, woman in New Orleans’, een lekker up-temponummer over een favoriet onderwerp.

Een must voor de liefhebbers van recht-door-zee Texaanse rootsmuziek van twee veteranen in topvorm! Uit de buitencategorie, ook bevolkt door Guy Clark en Kris Kristofferson om maar een paar andere supermen te noemen.