Jacob Tovar & The Saddle Tramps

Jacob Tovar & The Saddle TrampsOok op het ambitieuze label Horton Records uit Tulsa is deze ‘klassieke country-CD’ van Jacob Tovar & The Saddle Tramps (die naam zegt eigenlijk al genoeg). Tovar speelde o.m. met Junior Brown, Bill Kirchen en Wayne Hancock en dat geeft ook zijn eigen richting aan: een aangenaam mengsel van (vooral) honky tonk, country, folk, western swing en blues met hoofdrollen voor gitaren – akoestisch, slide, elektrisch. Bij de tien songs op de CD staan bekende klassiekers als ‘If you’ve got the money’ (bekend van o.a. Willie Nelson), de aloude tearjerker (en Jacob snikt als geen ander in dit lied) ‘Please help me (I’m falling)’ (tja, door wie niet gezongen) en ‘Driving nails (in my coffin)’ (Commander Cody met Bill Kirchen) naast originals, waarvan het fraaie ‘One track minded baby’ samen met vrouw Jamie werd geschreven. Heerlijk sentimenteel is vooral de hier heel bluesy gebrachte country-klassieker ‘There stands the glass’ (door o.m. Jerry Lee Lewis opgenomen). Tovar was met zijn makkers vorig jaar in Europa, wie weet komt hij nog eens en ook naar Nederland.

Lekkere retro-muziek, lekkere vette stem, lekkere vette begeleiding, geniet muziek waarbij de tranen vrijelijk mogen vloeien! Lang leve Horton Records en Jacob Tovar (pas 32, dus we kunnen nog lang van hem genieten). (Horton Records)