Malcolm Holcombe, Another Black Hole

Malcolm Holcombe, Another Black HoleMalcolm Holcombe die opgroeide in de prachtige omgeving van Blue Ridge Mountains (North Carolina) is een bijzondere excentrieke troubadour. Hij heeft al meer dan 10 albums op zijn naam staan. Malcolm’s verhalende liedjes over de werkende mens zijn veelal trefzeker. De personen in zijn liedjes nemen het leven zoals het is en proberen er het beste van te maken.

Voor het nieuwe album Another Black Hole deed Holcombe een beroep op de ervaren producer Ray Kennedy. Malcolm wordt geholpen door zijn vaste maatjes Jared Tyler (gitaar, dobro, banjo, mandoline), David Roe (bas) en Ken Coomer (drums). Niemand minder dan Tony Joe White is als gast toegevoegd, alsmede de inventieve percussionist Future Man (Roy Wooten).

De nieuwe 10 songs zijn – zoals gebruikelijk – gegoten in een aangename mix van country, blues, folk en rock. Het album opent met Sweet Georgia en dit lied zou men als het Amerikaanse antwoord op Willem Elsschot’s Het Dwaallicht kunnen typeren. Je voelt je als luisteraar echt eenzaam in de duistere straten. De titeltrack gaat over een ‘hobo’ die doelloos door de straten loopt. Tony Joe White geeft een extra dimensie aan dit lied met zijn percussieve gitaarspel. Heidelberg Blues neemt de luisteraar mee naar de ontberingen tijdens de oorlog. In Papermill Man gaat Malcolm op de rocktoer. Met zijn gruizende stem zingt hij: Smoke blowing up in the air, One room one shack, One room school..Sawmill sawdust stuck in your lungs, and your head can’t hear the thunder…. Gezond is het niet om in zo’n omgeving te werken.

Deze maand is Malcolm Holcombe met Jared Tyler weer in ons land voor een toertje. Mis dat niet en koop dan meteen die nieuwe fascinerende schijf.

  • Maandag 18 April, Meneer Frits, Eindhoven
    Dinsdag 19 April, De Schalm, Westwoud
    Woensdag 20 April, Clubhouse KZG/CRV, Grimbergen, België
    Donderdag 21 April, Musemix @ Soc. Engels, Den Haag
    Vrijdag 22 April, De Q-bus, Leiden (Gypsy Eyes Music)