Matt Andersen – Honest Man

Matt Andersen - Honest ManDe Canadese gigant (in alle opzichten) Matt Andersen is een echte bluesjongen. Sinds 2002 brengt hij zijn aangename muziek onder de aandacht van de liefhebbers. Met zijn volle stem en geweldige presentatie wist hij inmiddels menig muziekliefhebber te imponeren, waaronder onze Johan Derksen, die hem in ons land bekendheid bracht via optredens in zijn VI show. Zijn tiende CD brengt weer al het goede dat de man te bieden heeft, dit keer met de nadruk op soul. Ingetogen blues met een soulrandje (het door blazers opgeleukte titelnummer: ‘It’s so hard getting by these days as a honest man, I’m just trying to do my part, just want to lend a hand’, gevoelige ballads (‘I’m giving in’: ‘Come and take me over, I’m giving in, I’m giving in to you. Go ahead, take me over, I’ll let you win, girl, I’m giving in to you’), een vleugje country (de zangerige steel gitaar in ‘Quiet company’; ‘I’ve got wood for the fire, soup on the go. Moon’s coming up and you’re a long way from home, you can come inside and stay with me for a while’), pop (‘Let’s get back’ met een poppy ritme en een lekkere vette trombonesolo), blues getinte soul (‘All the way’: ‘I’ll take you now, you take me as I am. I feel it when you’re near, this is love without the fear, tet’s go all the way’ met een dominant orgeltje) en Otis Redding-soul (‘Last surrender’).

‘Honest man’ is een gevarieerde, voor iedereen toegankelijke CD met 10 wonderschone songs. Meer soul, gevoeliger en ingetogener dan eerder! (Factor Recordings)