Dan Martin – Hoka Hey

dan martin hoka heyHorton Records is een label zonder winstoogmerk, in mijn favoriete stad Tulsa (Oklahoma) opgericht door Brian Horton. Zijn missie is het steunen van lokale musici door boekingen, promotie etc. voor hen te verzorgen. Onze grote vriend Bert Pijpers heeft voor ons land de distributie en promotie op zich genomen via zijn Continental Record Services. Lofwaardige initiatieven. De eerste CD op dit label die ik via een download kon gaan beluisteren is de debuutCD van Dan Martin, ‘Hoka Hey’. De titel overigens refereert aan de beruchte oorlogskreet van de Sioux krijger Crazy Horse en betekent zoiets als ‘Het is een mooie dag om te sterven’. Wat ik hoor is een bijzonder leuke Americana CD met daarop heerlijke akoestische muziek met hoofdrollen voor fiddle, gitaar, harmonica en mandoline (Cody Woody) en de aparte gruizige stem van Martin, die mij heel sterk doet denken aan die van de inmiddels vergeten Paul Siebel. De tien mooie liedjes van Martin zelf zijn absoluut de moeite waard. Hoogtepunt van de CD is het schitterende rustig voortkabbelende ‘Broken shoulders’.

Dan Martin is zo’n onverwachte verrassing, een werkelijk uitstekende singer-songwriter die de nodige aandacht verdient. Luister maar naar zijn CD via zijn website of die van zijn label (Horton Records)