Doug Prescott Band – Wasteland

Doug Prescott Band – WastelandDit is voor mij weer zo’n te lang verborgen geheim geweest. Het blijkt dat Doug Prescott al vanaf de late 60’er jaren al te boek staat als singer-songwriter en nu anno 2016 pas hier op de draaitafel verschijnt. Deze uit Noord Carolina afkomstige muzikant heeft een geweldige band om zich heen verzameld. De opener de titeltrack Wasteland is er direct één van grote schoonheid. Het begint met vocalen in de trant van You can’t always get what you want van de Rolling Stones met een vleugje Ennio Morricone (trompet en fluiten), dit geeft het nummer het gevoel van een desolaat landschap prachtig weer en dat wordt op het laatste nummer nog eens dunnetjes overgedaan in de Indiaanse stijl. Het Stones en Morricone gevoel blijven achterwege en worden door de Sitar, Sarangi, Santoor en Tabla vervangen. Het is moeilijk om te kiezen welke uitvoering mooier is. Boardwalk of Broken Dreams heeft net als Savannah Wind een hoog Mark Knopfler gehalte qua licks en zang, fijne sfeernummers. Cat got your tounge heeft een meer JJ Cale touch, datzelfde relaxte ritme. Tussendoor laten de heren ook horen dat zij de blues ook niet schuwen, Keeping the Demons at Bay is een prima met swing uitgevoerd nummer dat niet misstaat tussen de country(rock).

De band heeft een lekkere eigen sound van countryrock met uitstapjes naar de cajun en blues met ook duidelijke invloeden van de Allman Brothers, Eagles en Little Feat. Elf eigen nummers en één geleende (I Need More Trouble Like That). Dit album is een zekere aanrader.