Rachel Garlin – Wink At July

Rachel Garlin - Wink At JulyDe in San Francisco woonachtige Rachel Garlin ging op jonge leeftijd naar concerten van oa Pete Seeger, the Indigo Girls, Sting en Tracy Chapman. Hierdoor aan gestoken begon zij zelf te schrijven in haar tijd in Cambridge. Nu ligt dan haar vijfde schijf, Wink at July, in de cd speler. Een mooi folk/rock album. Twaalf nummers, afwisselend akoestisch solo met arrangementen met de band.

De opener Gwendolyn said is er één om door een ringetje te halen met een tekst gebaseerd op teksten die zij tijdens busreizen langs ziet komen, waaronder de tekst Exhaust the little moment, soon it dies van dichteres Gwendolyn Brooks. Accordion Song is ook ook bijzonder mooi met backing vocals die overigens op meer nummers de songs zoveel diepte meegeven. De stem van Rachel klinkt op alle nummers ontzettend liefelijk en helder in de oren waardoor het de teksten ook meer beeldend worden, een kunst op zich, luister maar eens naar het nummer Flying Together of naar Dear Friend, waarbij je je bijna persoonlijk aangesproken voelt. De titeltrack Wink at July is helaas tevens het laatste nummer van de cd. Het album is zo mooi en sfeervol, geschikt voor de donkere dagen als ook voor de zwoele zomeravonden, dat de repeatknop gelijk maar weer bediend wordt. (Tactile Records)