Ian Fisher – Nero

Ian Fisher - NeroUit Berlijn bereikt ons deze CD van Ian Fisher, een Amerikaan die opgroeide tussen Highway 61 en de Mississippi rivier. Hij is pas 24 jaar oud en heeft al meer dan 1000 songs geschreven en meer dan 500 concerten gegeven in de US en Europa. Sinds 2011 woont en werkt hij in Europa, het eerste jaar in Wenen en daarna in Berlijn, waar deze CD is opgenomen, zijn zevende (!), waarvan vier in samenwerking met anderen. Zijn muziek is country-geöriënteerd, getuige het instrumentarium op de CD: naast basgitaar en percussie horen we akoestische gitaar, pedal steel gitaar, dobro, mandoline, banjo, fiddle, maar ook piano, orgel, Wurlitzer, synth. Het is echt genieten van deze CD, Ian heeft een aangename stem met af en toe een snikje, hij schrijft prima songs, er komt een heerlijk walsje voorbij (‘Invisible cities’: ‘I’ve grown used to not being there, living in cities between my ears, growing away from a God I feared, losing myself, becoming a man’), even verderop een rocker (‘Almost darlin’’, over een verbroken relatie: ‘Adios my almost darlin’, so long my somewhat friend, they say that all things come to a fitting end’), dan weer een ballade zoals Eric Andersen ze in de jaren zestig maakte (‘You’re the one’, over een onbereikbare liefde: ‘You’re the one who’s furthest away, making me look for you night and day. Too busy running to run away, always leaving with the word “stay”’).

Mooie CD, gevoelige liedjes, mooi gezongen en gearrangeerd. Een echte verrassing!