Sweet Bourbon – Live A Trianon

Sweet BourbonDe naam Sweet Bourbon duikt in 2014 voor het eerst op in het blues wereldje en in de loop van 2015 begint de zoete geur en smaak ervan langzaam maar zeker door te sijpelen. Ik zie het vijftal een keer live voorbij komen en dan is daar deze promo cd, ‘Live At Trianon’, opgenomen in Nijmegen.

Sweet Bourbon bestaat uit zanger René van Onna, bassist Roeland van Laer, drummer Martin Cuypers, alsmede twee heren, die in de loop der jaren al een prima naam hebben opgebouwd binnen het circuit: gitarist Chris Jansen (Bullfrog Blues Machine) en toetsenist Willem van der Schoof (o.a. Kees Dusink’s Blues Forever Project). Op deze cd wordt de band bijgestaan door de Bourbonnettes: de zangeressen Marjolei de Buijzer en Eudia Purperhart.

Op de hoes van de cd staat Sweet Bourbon, a new blues sound. Wellicht is dat iets voor de toekomst, maar op deze cd staan een zestal, min of meer bekende covers, die dan ook nog eens vrij herkenbaar gespeeld worden. Bovendien vliegt het qua stijl ook nog eens verschillende kanten op. Positief gezien zou je dat als afwisselend kunnen omschrijven, persoonlijk hou ik het op ‘niet stijlvast’. Overigens worden de nummers, werkjes van Roger Chapman tot T-Bone Walker en van Walter Trout tot Willie Cobbs, prima vertolkt. Alleen komt de nieuwe blues sound er hier nog niet helemaal uit. Sweet Bourbon is als een zoet drankje, dat nog even moet rijpen, maar waar ik best aan zou kunnen wennen.