Scott Krokoff – Realisations & Declarations Vol 2

Scott Krokoff - Realisations & Declarations Vol 2Scott Krokoff is een goede singer-songwriter uit New York. Tijdens zijn college-jaren in NYC in de jaren 90 van de vorige eeuw speelde hij in het bandje ‘Equinox’, waarvan maarliefst vier CDs verschenen. Na het uiteenvallen van deze band ging Scott solo verder. In 2007 verscheen een volledige CD, ‘A better life’, daarna verscheen in 2012 de EP ‘Realisations & Declarations, Vol. 1’ , waarover ik destijds schreef: Een aangename CD, lekker poppy met prima liedjes. Let op de voorzijde van de verpakking: Krokoff, licht bebaard en een keurig pak met stropdas, met zijn rechterarm op zijn gitaar en in de linkerarm zijn advocatenkoffertje. Op de nieuwe EP ‘Realisations & Declarations, Vol. 2 is de voorzijde iets afwijkend, het pak met de stropdas is verdwenen e maakte plaats voor spijkerbroek met T-shirt, het koffertje staat nu op de grond onder de linkerarm. Symbolisch, gaat de muziek de overhand krijgen? Wat mij betreft mag dat, ik ben erg te spreken over deze 2e versie van zijn ‘Realisations & declarations’. Van de zeven songs zijn er zes nieuw, de prachtige afsluiter ‘Sparrows’ is een oudje van hem. Scott’s muziek omarmt nog altijd de popmuziekstijlen van de jaren 60 en 70, maar de basis van zijn muziek is akoestische Americana. Hoogtepunten van de CD zijn ‘Scared little boy’ (hoofdrollen voor cello en viool in een prachtig arrangement van Adam Minkoff) en ‘Walter Mitty’ (een soepele rocker, waarin Scott’s harmonica het voortouw neemt). Maar ook het walsje ‘I got nothing’ mag er zijn Het mengsel is wat mij betreft geslaagd, de CD luistert aangenaam weg, de begeleiding met een belangrijke rol voor hammond B3, maar in de basis vooral elektrische gitaar, bas en drums en aanvulling van piano, keyboards en accordeon, klinkt gelikt.

Een aangename Americana-CD met poppy-randjes, wat rustiger dan de voorganger en dat is een verbetering. Gave singer-songwriter, deze Krokoff!