Bianca De Leon – Love, Guns & Money

Bianca De Leon - Love, Guns & MoneyDat Bianca De Leon iets heeft met ons Nederland is te zien op de achterkant van de fraaie verpakking van haar nieuwste CD, ‘Love, guns & money’. Bianca staat voor een (school)bord, waarop een concert wordt aangekondigd: ‘Vrijdag 21 november concert. De Texaanse troubadour, Bianca De Leon, from the USA’. Dat was een aantal jaren geleden, ergens in ons land. Op de nieuwe CD, in 2010 opgenomen en nu pas uitgekomen, is Bianca in grootse vorm. De opname is live in de studio gedaan door de basisband met alleen overdubs voor sax, dobro en achtergrondvocalen en opnieuw inzingen van Townes’ ’Nothin’ Bianca was destijds een van de lovers van Townes. En met ‘Nothin’ hebben we het over de enige cover(s) op de CD, een bijna 7 minuten durende medley van twee klassiekers: ‘Nothin’ en Hank Williams’ ’Ramblin’ man’. De overige nummers (9) zijn van Bianca zelf, waarbij het prachtige ‘I sang Patsy Cline’ als bonus track terugkomt in een ‘extended version’. De muziek is een prachtige mix van Texaanse border ballads, countrywijsjes, Tex-Mex en een vleugje rock. De band is helemaal Austin: The Flyin’ A’s zijn er met Stuart Adamson op ritme gitaar en zijn vrouw Hilary in de harmony vocals, een rol die ook is weggelegd voor Tim Curry. John Inmon (bekend van zijn werk met o.m. Jerry Jeff Walker en Jimmy Lafave) bespeelt elektrische gitaar en Spaanse gitaar, Radoslav Lorkovic is de geweldenaar op piano, B3 en accordion, David Carroll speelt zijn staande bas en Paul Pearcy drums en percussie. Incidentele bijdragen zijn er van The East Side Flash (dobro) en Donny Silverman op sax. In de prachtige beeldende teksten passeren indrukken van onderweg, verloren en gewonnen vriendschappen, zoals in één van de mooiste nummers, ‘Stale (bedorven) wine and roses’: ‘Stale wine and roses, all that remain of a dream that waltzed through my heart in the springtime and left in the morning train’. Hoe beeldend kan beeldend zijn.

Bianca De Leon heeft haar magie nog lang niet verloren en bewijst met deze prachtige ‘Love, guns & money’ dat haar muziek tot het topsegment van de Texaanse muziekwereld behoort. Een aanrader!