Anna Laube

Anna LaubeHet jaar 2016 is nog maar een klein stukje onderweg of de eerste muzikale verrassing is een feit. Die verrassing komt uit San Francisco, waar multi-instrumentaliste en singer-songwriter is neergestreken na de nodige omzwervingen over de hele wereld (waaronder Luik, België, waar ze ooit hobo leerde spelen). Ze werd geboren in Madison, Wisconsin, waar ze een paar jaar geleden terugkeerde om uiteindelijk kort geleden voor de tweede keer in San Francisco te belanden. De CD ‘Anna Laube’ is overigens haar derde en voor mij een eerste kennismaking met haar muziek. Van de tien songs op de CD schreef Anna en acht, er is verder een heerlijke subtiele cover van de klassieker ‘Satisfied mind’ (wie dacht dat hij alle mogelijkheden voor deze song had gehoord moet nodig gaan luisteren) en van ‘Cocaine blues’ maakte Anna ‘Sugar cane’. Anna’s stem is helder, licht hees en soms lekker sexy (luister naar het bluesy ‘You ain’t worth my time anymore’). Ze produceerde de CD zelf en ging daarbij niet over een nacht ijs, op allerlei plekken in de USA liet ze musici hun instrumentpartijen opnemen. Zo horen we onder meer een heerlijke honkytonk piano van Chuck Lovell in de lekkere rocker ‘Oh my (Oh me oh me oh my)’ en John Prine sideman Phil Parlapiano op accordeon en mandoline in ‘Satisfied mind’.

Anna Laube omarmt op deze prachtige CD folk, country, rock, jazz en blues en maakt hierdoor een prachtige gevarieerde CD, een kanshebber voor mijn top 10 van 2016, nu al. Een oprechte aanrader!