Mandolin Orange – Such Jubilee

Mandoling Orange - Such JubileeMandolin Orange is een jong akoestisch duo uit North Carolina, bestaande uit songwriter Andrew Marlin (tevens gitaar, mandoline, orgel, banjo, bass en vocals) en Emily Frantz (gitaar, fiddle, vocals). Ze spelen samen sinds 2009, in 2010 verscheen hun debuutCD ‘Quiet little room’ in eigen beheer en met ‘Such jubilee’ zijn ze aan hun vierde CD toe, hun tweede op Yep Roc Records. De opnames vonden plaats in de leuke stad Asheville in North Carolina (waar o.m. onze grote vriend Malcolm Holcombe vandaan komt). De tien prachtige songs op de CD zijn alle van de hand van Andrew, en handelen vooral over hun relatie en hun thuishaven. Neem bijvoorbeeld de openingsstrof van ‘From now on’: ‘Dont wanna live out on the road, just wanna be right by your side. We’re the only ones I know who could hold me to that’. Behalve ons duo horen we in een drietal nummers Josh Oliver op elektrische en akoestische gitaar, Wurlitzer en achtergrond vocalen. De CD is mij uitstekend bevallen, niet in de laatste plaats omdat ik een prettige verwantschap proef met het koningskoppel Gillian Welch en David Rawlings. Mandolin Orange roept eenzelfde rust op en laat ons eenzelfde aangenaam gevoel krijgen. Mijn favoriet is ‘That wrecking ball’, waarin de mandoline een heerlijke rol speelt naast het prachtige akoestische gitaarspel van Oliver.

Een wonderschone CD, deze ‘Such jubilee’ van het subtiele duo Mandolin Orange. Een must voor ieder die subtiele en ingeleefde akoestische muziek omarmt. (Yep Roc Records)

Binnenkort live te zien in NL

  • May 12, 2016 Utrecht (NL) TivoliVredenburg
  • May 13, 2016 Veenhuizen (NL) Coco Maria
  • May 14, 2016 Middelburg (NL) de Spot
  • May 16, 2016 Amsterdam (NL) Paradiso