Bertus Borgers & the Young Retro’s – Legacy

Bertus Borgers - LegacyBertus Borgers, voor mij vooral bekend van Sweet d’Buster en optredens met Herman Brood en de Golden Earring, laat weer eens van zich horen. Nu met the Young Retro’s. Negen songs uit zijn roemruchte verleden in een nieuw jasje. Bij Under the city lights moest ik nog wel even wennen aan de sound, al klinkt het wel bekend in de oren. Bij het derde nummer, Everyday’s Torture begint het al meer te borrelen, een voor mij Sweet d’Buster sound, ook al is dat nummer volgens mij niet op hun albums verschenen. Bij Going Nowhere en (You’re Gonna Be A) Winner weet ik het zeker, deze komen van mijn eerste Sweet d’Buster album. En dat natuurlijk gecheckt hebbend blijkt dat album al 40 jaar oud te zijn. De afsluiter van het album, Electronic baby gaat er ook lekker in. Ter vergelijking in de tussentijd natuurlijk ook even het vinyl Sweet d’Buster en Gigs nog even gedraaid en ik moet zeggen dat de ‘jonkies’ olv Bertus het retro gevoel hebben weten te bewerkstelligen. De eerste keer draaien was even wennen, het was alsof ik de cd eerst moest ontleden om daarna de schoonheid er van te zien. Gelukkig dus niet te snel naast mij neergelegd.