Tyler Edwards – Too Young For Love

Tyler Edwards, Too Young For LoveUit South Carolina, uit het stadje Florence komt deze singer-songwriter met zijn debuut solowerkstuk, een EPtje met zes nummers. Tussen 2008 en 2014 schreef hij voor en zong hij bij de mij onbekende rockgroep ‘I Anthem’. De muziek op zijn solodebuut (overigens gedateerd 2014) beschrijft hij een beetje folk, een beetje country, een beetje soul en wat pop. In een kleinschalige akoestische setting (zelf zingt hij de leads en speelt hij op gitaar en harmonica, Seth Mann op viool en Lauren Kitchens met vocals) brengt hij zes persoonlijke boodschapjes in iets minder dan 25 minuten. De opener, ‘Headed for the coast’ gaat over zijn voornemen om vanuit Florence naar Seattle aan de Westkust te verkassen, hetgeen hij in januari 2015 uitvoerde aan het eind van een 18 maanden durende toer door het hele land. De titelsong schreef hij op de ochtend van zijn 25e verjaardag toen hij reflecteerde over de noodzaak van liefde voor een prettig verlopend leven. Zoiets dus.

De EP is niet onaardig, maar door een in mijn ogen verkeerde invulling van de zangpartijen in zijn totaliteit wat teleurstellend. De eerste vier songs zijn prettig en dat niet in de laatste plaats door het fijne vioolspel, daarna gaat het dus naar mijn mening mis door het te lang aanhouden van sommige noten in met name de hogere segmenten, hetgeen vooral in de afsluitende titeltrack gaat irriteren. In potentie is de man een goede singer-songwriter, zijn songs zijn subtiel genoeg, laten we afwachten hoe hij zich ontwikkelt. (Independent)