Kreg Viesselman – To The Mountain

Kreg Viesselman - To The MountainKreg Viesselman, geboren in Sunderland (UK) mag je een echte Europeaan noemen. Hij heeft een tijdje in Noorwegen gewoond en tegenwoordig leeft hij in Denemarken. Hij voelt zich overal thuis. Dat heb ik aan den lijve ondervonden toen Kreg tezamen met Steve Folk bij mij thuis een nacht overbleven. Een bijzonder prettige man met open blik voor alles om zich heen. En dat klinkt ook door in zijn muziek. Met zijn uit duizenden herkenbare stem zijn zijn songs warm en intens.

Op To The Mountain heeft hij een aantal voortreffelijke muzikanten om zich heen verzamelt. De piano, trompet, synthesizers, bas, drums en viool geven de nummers een prachtige invulling waarbij ook de tweede stem van Ingrid Berge indruk maakt. Hij heeft elf werkelijk prachtige songs gemaakt. Enkele daarvan springen daar ook nog eens boven uit zoals In Oslo In The Summer, Crazy Horse en het wat flower power aandoende The Disciple Song (Summer Leaves). Maar ook zijn typische singer-songwriter nummers als To The Mountain, David, Demons en het al in 2014 gespeelde The Inefficiency Waltz zijn niet te versmaden.

Hij heeft mij opnieuw verrast met To The Mountain. Een album met zowel rustige als uptempo nummers. Het is een cd die je tot rust brengt, een echte fijne luisterplaat. (CRS)