Murray Kinsley & Wicked Grin – Stormy Water

Murray Kinsley & Wicked Grin - Stormy WaterVoor lekkere rauwe blues ben je aan het goede adres bij Murray Kinsley & Wicked Grin. Deze uit Canada afkomstige band, bestaande uit Murray Kinsley (zang, gitaar), Rod Williams (harmonica, backing vocals), Leigh-Anne Stanton bass, backing vocals) en Liam Melville (drums, percussie, backing vocals) worden op de cd bijgestaan door Alain McCann (piano, hammond) en Jason Jaknunas (percussie) en een enkele keer Vivian Kinsley met achtergrond zang.

Zoals gezegd, rauwe en stevige blues, zet de volumeknop maar wat hoger, dan komen de nummers nog lekkerder binnen. De opener Dance Pretty Mama start in de hoogste versnelling met een scheurende harp en een stevige ritme sectie. Hier valt ook gelijk de fijne stem van Murray op, met zo’n lekker rauw randje. By My Side gaat een tandje minder maar wel met een vette grommende bas, een mooie solo van Murray en natuurlijk weer die vette harp, hij blaast je omver, heerlijk. Shine begint rustig maar wordt na een halve minuut wat steviger met een door de drums gestuurd ritme en een mooi gitaar rif, een wat sinister aandoend nummer. Dat laatste geldt ook voor Evil Coming Round, sinistere harp, dreigende bas en een onvriendelijke stem, echt evil. Dan zijn er nog de uptempo nummers Fast Fast Car, Let Me Love You en Talk Is Cheap, stuk voor stuk fijne in het gehoor liggende nummers. Één nummer van deze elf nummers tellende cd valt een beetje buiten de boot. Everyboy Oughta Make A Change heeft niet de sfeer van de andere nummers en klinkt wat ‘goedkoper’ en laat dat nou net het nummer zijn dat niet van eigen hand komt. Voor de rest niets dan lof voor deze cd. (Phoenix records)