Jason James

Jason JamesDe kartonnen verpakking van deze debuutCD van honky-tonker Jason James ademt de sfeer van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. De hoesfoto, waarop een mooie knaap van een jaar of 30 ons licht zwoel aankijkt met zijn hand op zijn gitaar en de songtitels onder zijn naam is echte retro. En dat geldt beslist ook voor de aangename muziek. De pedal steel (en af en toe de lap steel) speelt een hoofdrol naast gitaar en bariton gitaar, de fiddle is nooit ver weg, bas, piano en drums vullen adequaat aan en er is voldoende vocale hulp. De 13 songs zijn van Jason zelf, twee schreef hij met anderen, waaronder klasbak Jim Lauderdale (die ook meezingt in dit nummer, ‘Walk through my heart’). De songtitels spreken boekdelen: ‘’Here comes the heartache’, ‘I’ve been drinking more’, ‘Back in my arms’, ‘World of make believe’, ‘Welcome to the blues’, ‘True blues’, ‘I’ll set you free’ geven aan dat er geen grote diepgang is te verwachten, maar dat laat onverlet dat je optimaal kunt genieten van het gebodene, in feite een soort kruising tussen Commander Cody en George Jones (‘World of make believe’ is pure Jones), gezongen door een zeer veelbelovende nieuweling die overigens voordat hij de retro-country omarmde al aardig wat geheel anders geöriënteerde muziek had omarmd. Laat hij maar bij dit genre blijven, het past hem als een strakke spijkerbroek. Ik kan niet laten om jullie een stukje tekst van een lied dat zeer passend zou zijn geweest voor Commander Cody te geven. De titel: ‘Hot mouth mama’ – ‘well, I took my baby honky tonkin’ to have some fun, but when my baby starts to drinkin’ her mouth turns into a loaded gun, she’s dressed to thrill but she’s aiming to kill’ – enzovoorts.

Wat een lekkere retrodisc, wat een fris geluid. Laat je verrassen door de makkelijk verteerbare country en honky tonk van Jason James, die bovendien zeer dansbaar is!! (New West Records)