Supersonic Blues Machine – West Of Flushing South Of Frisco

Supersonic Blues Machine - West Of Flushing South Of FriscoSoms kan de productie van een plaat nogal wat tijd in beslag nemen. Zo ging in 2012 Lance Lopez naar Los Angeles om een nieuw album op te nemen met producer Fabrizio Grossi. Na anderhalve dag in de studio resulteerde dit al in drie nummers. Nummers waarbij Fabrizio enkele melodielijnen aandroeg en waar Lance, tot Fabrizio’s verbazing, steeds weer zijn eigenzinnige blues draai aan gaf. Met zijn wijdverbreide contacten werd ook contact gelegd met Billy F. Gibbons, die Lance al als klein kind kende. Gibbons zou er over denken om mee te doen wat dan ook uiteindelijk gebeurde. Drummer Kenny Aronoff (John Mellencamp) was de volgende in de rij die aansloot. Daarna volgen nog Walter Trout, Warren Haynes, Robben Ford, Eric Gales en Chris Duarte. Bij deze samenstelling kan het bijna niet meer misgaan. Zoveel ervaring in de blues, rock en jazz, daar moet wat moois uit komen.

Het begint veelbelovend met Miracle Man. Er wordt akoestisch geopend met een touch van country overgaand in een stevige sound met vette mondharmonica en een prima strot die mij doet denken aan een Glenn Hughes en Tommy Bolin. Dat het nog steviger kan horen wij op I Ain’t Falling Again en Running Whiskey waarbij de laatste de invloed van Billy F Gibsons duidelijk hoorbaar is. En als dan Remedy, een wat rustiger nummer, langskomt, met mijn all-time favoriet Warren Haynes, kan het bijna niet meer kapot, wat een schitterend nummer. Nog zo’n hoogtepunt is Let It Be waar, behalve het uitstekende gitaarwerk, ook de achtergrondzang het nummer een lading kippenvel meegeeft. Ook mag vermeld worden dat Ain’t No Love (in the heart of the city), een cover van Bobby ‘Blue’ Bland, er één is geworden van grootte schoonheid.

Deze schijf voldoet volledig aan mijn verwachting, bijna 56 minuten top kwaliteit en hoop dan ook dat dit project navolging krijgt. (Mascot Records)