Jordan Officer – Blue Skies

Jordan Officer, Blue SkiesDe derde CD van deze Canadese gitarist is een verrassing. De o.a. in Montreal opgenomen CD biedt ons elf songs, waarvan er maar liefst negen zeer innemende en eigenzinnige covers zijn. De man werd beroemd in Canada en daarbuiten als de jazzgitarist van de ‘Suzie Arioli Band’, goed voor de verkoop van meer dan 250000 (!!) CD’s tussen 1998 en 2010. Vanaf 2010 staat Officer op eigen benen en laat hij ons genieten van zijn eigen stijl jazzmuziek met wat blues-, folk- en pop-invloeden. Soms doet hij denken aan de legendarische Les Paul, met name in de meest verrassende cover van de negen, Jordan’s uptempo-versie van de Crystals’ hit uit 1963 (geschreven door o.m. Phil Spector) ‘Then he kissed me’ (hier heet het nummer uiteraard ‘Then she kissed me’). Maar ook de covers van Fats Domino’s ‘It’s you I love’, Arthur Alexander’s ‘Shot of rhythm and blues’ (1962, later ook door The Beatles vertolkt, op Jordan’s versie zingt Suzie Arioli mee), Dylan’s ‘When the deal goes down’ (van ‘Modern times’ uit 2006, hier in een walsende folkachtige versie) en de prachtige bluesy versie van Leroy Carr’s ‘How long blues’ (1928) mogen er zijn. Vertolkt op geheel eigen wijze! De twee eigen songs zijn instrumentaaltjes, in de afsluiter ‘Takin’ off’ horen we good old Augie Meijers op keyboards.

Een echte aanrader, prachtige bluesy en jazzy muziek met fantastisch goed gitaarspel en lekkere lome zang! Nogmaals, een heuse verrassing! (Select)