Stoney Larue – Us Time

Stoney Larue - Us TimeSinger-songwriter Stoney Larue (Phillips) komt oorspronkelijk uit Texas, waar hij in 1977 in het plaatsje Taft is geboren. De man is een typische Red Dirt artiest, zijn muzikale groei vond plaats in Stillwater, Oklahoma waar hij in bars in de buurt van de universiteit ging spelen en een vriendschap met collega’s Jason Boland en Cody Canada (nu de frontman van Cross Canadian Ragwood) ontwikkelde. De ‘Red dirt music’ is vernoemd naar de kleur van de bodem in Oklahoma, waar Stillwater zowaar wordt beschouwd als het centrum van de ‘Red dirt music’ (met de in 2008 overleden Bob Childers als de grote voorganger), maar onze goede vrienden uit Texas, Willie Nelson en Waylon Jennings maakten hun eigen Texaanse versie van de Red Dirt Music. Stoney’s eerste CD was met de Organic Boogie Band uit Tulsa in 2002 (‘Downtown’), de eerste soloCD kwam er in 2005, toen ‘The red dirt album’ een goede verkoop bereikte. Na een liveCD en een live EP kwamen er nog twee CDs uit en nu is er nummer 7, een verrukkelijke CD met lekkere muziek. Opgenomen in Nashville maar met een echte Austin feel, niet in de laatste plaats door het prominent meespelen van onze fiddleheld uit Austin, Warren Hood. Slechts drie eigen nummers staan er op de CD, alle drie is samenwerking met een ander geschreven, van de prima covers noemen we het van Willie Nelson bekende ‘Seven Spanish angels’ (met Cody Canada gezongen) en het bekende Jimmy Webb nummer ‘Whichita lineman’ (we kennen het van Glen Campbell). Ook John Hiatt en Van Morrison worden gecoverd. Het mooiste nummer op de CD staat op naam van Michael Hosty en heet ‘Oklahoma Breakdown’, Red Dirt op zijn best!

Een heerlijke CD, deze nieuweling van Stoney Larue, die muziek maakt zoals het bedoeld is, om te plezieren! En dat doet ‘US time’ in grote mate!!! (Blue Rose Records)