Fernando – Leave The Radio On

Fernando - Leave The Radio OnFernando, voluit Fernando Viciconte, geboren in Argentinie, tegenwoordig woonachtig in Portland, loopt al weer een paar jaar mee. In LA was hij nog frontman van de hardrock band Monkey Paw. In 1994 gooide hij het over een andere boeg met country rock om in ’96 het weer over de hardrock kant te gooien. Dan volgt er een spaans-talig album met rootsy tex-mex en Mexican R&B. Zo blijft hij zich als kameleon in de muziek bewegen. Zo ook nu met Leave the radio on.

Het album heeft een meer psychedelische sfeer maar dan wel met indierock, country en Tex-Mex verweven. Dus zeg maar een mix van de oude Pink Floyd met, als het om de Indie-rock kant gaat, The Epstein. Mooie composities, zowel elektrisch als akoestisch, sfeerrijk en warm met mooie meerstemmige zang. Al luisterend met de ogen dicht zweef je weg op hemelse klanken. Om tot al die mooie nummers te komen worden dan ook tal van muzikanten gebruikt. Totaal vijftien man met evenzoveel instrumenten. Het heeft dan ook drie jaar geduurd voordat het album klaar was. Maar het was het wachten waard.

Tijd voor Nederland om hem te leren kennen. En dat kan want hij komt hier touren.

Data:

EUROPA PART I met Dan Stuart, legendarische Green on Red front man, samen met Tom Heyman en Antonio Gramentieri

  • 2 Maart – Amsterdam – Paradiso Noord
  • 3 Maart – Almelo – Proeflokaal Belgie
  • 5 Maart – Utrecht – TivoliVredenburg
  • 6 Maart – Groningen – Vera

EUROPA PART II met Richmond Fontaine.

  • 11 April – Amsterdam, Netherlands – Paradiso Noord
  • 12 April – Nijmegen, Netherlands – Brebl
  • 13 April – Den Haag, Netherlands – Paard van Troje
  • 14 April – Hoorn, Netherlands – Huis Verloren