Heather Crosse – Groovin’ At The Crosse Roads

Heather Crosse, Groovin' At The Crosse RoadsAfgelopen zomer nam de Amerikaanse band Heavy Suga’ & The SweeTones haar debuutalbum op in de Bessie Blue Studios in Stantonville, Tennessee onder vakkundig oog en oor van gerenommeerd producer Jim Gaines. Waarschijnlijk door de relatieve naamsbekendheid als gevolg van haar optredens met Ruf Records’s Blues Caravan is de cd uitgebracht onder de naam van Heather Crosse. Naast deze bassiste/zangeres, bestaat de band verder uit drummer Lee Williams, toetsenist Mark Yacovone en gitarist Dan Smith.

Met ‘Groovin’ At The Crosse Roads’ levert de band een aangenaam, misschien iets te net, debuut af. Was ik niet echt onder de indruk van Heather’s bijdrage op de Blues Caravan cd ‘Girls With Guitars’, met haar eigen band, brengt ze het er beter van af. Heather speelt een prima stukje basgitaar en is een prima zangeres. Och, de doorleefdheid in de stem komt ongetwijfeld met de jaren. Verrassing is zeker gitarist Dan Smith, die prima werk levert met gedoseerde en goed opgebouwde solo’s neerzet.

We kunnen hier luisteren naar een goed geproduceerde cd, helder geluid, alle details zijn goed te horen. De muziek is vooral blues met een portie blue-eyed soul. “Hurryin’ Up To Relax” is een prima poppy soul nummer, terwijl “Walkin’ In Their Shoes” een fraaie slow blues is. Dat de band ook een heerlijke shuffle kan neerzetten bewijzen met de “Clarksdale Shuffle”. De cd bevat een aantal zelfgeschreven nummers en een paar met smaak uitgekozen covers. Met dit alleraardigste schijfje heeft Heather de wat zwakke eerste indruk helemaal weggewerkt. (Ruf Records)