3 Hattrio – Dark Desert Night

3 Hattrio, Dark Desert NightU zult begrijpen dat dit een trio is dat immer getooid is met hoeden. Greg Istock speelt bas, voetpercussie en zingt, Hal Cannon zingt ook en speelt gitaar en banjo, Eli Wrankle speelt viool en zingt niet. Volgens eigen zeggen spelen ze ‘American Desert Music’, een eigen nieuw genre geïnspireerd door de waanzinnig mooie woestijnige natuur in de omgeving van het Zion National Park in Utah. De kurkdroge folk die we horen op de CD is een soort mengelmoes van muziek uit de Appalachians (een flink eind weg) en de folkhelden van het Duitse Stockfischlabel. Heel apart en heel gevoelig. En inderdaad een eigen stijl. De lyrics zijn navenant, getuige een paar stukjes uit de gespeelde songs, 9 originals van de heren zelf en twee traditionals, waaronder ‘Carry me away’. Uit ‘Nothing’ (alleen die titel al…): ‘Do you remember when there was nothing? Not one breath or lighted ray. No sound was heard and we were virgins just before the day’ en uit ‘Off the map’: ‘He was a simple desert cowboy, chasin’ the wild coyote. Jealousy was a fire that would not let ‘im go. He’s going down, down, down, down, ridin’ off the map’.

Een bijzondere CD, deze tweede van het 3hattrio uit Virgin, Utah. Inderdaad gortdroge folk met een opvallende rol voor de staande bas, die heerlijke lijnen door de songs strooit en een vaak ‘klassiek’ klinkende viool. Anders dan anders. (Okehdokee Records)