Jeremy Pinnell – Oh/Ky

Jeremy Pinnell, Oh-KyJeremy Pinnell Komt uit Kentucky in de USA, waar hij in het stadje Covington deze pure country CD opnam. Vanaf zijn 18e schrijft hij zijn songs en zingt deze met een stem die heel sterk doet denken aan die van Joe Sun. De CD OH/KY (Ohio, Kentucky: Jeremy werd net ten zuiden van de Ohio River geboren) werd in slechts drie dagen tijd opgenomen met als begeleiders The 55s, een honkytonk band met rollen voor pedal steel, gitaren, mandoline, drums en bas. Het resultaat is een rustig voortkabbelende serie van 10 songs, voornamelijk ballads en walsjes. De stem van Jeremy is heel erg echt country, net als de begeleiding.

Een typische CD in dit genre, met weinig variatie en de donkere stem van Pinnell naast de typische country-pedal steel als ijkpunten. Zeker niet onaardig, maar zeker niet opvallend anders. Voor de liefhebbers van low speed honky-tonk. (Independent)