Duke Robillard – The Acoustic Blues & Roots Of

Duke Robillard, The Acoustic Blues & Roots OfDuke Robillard behoeft natuurlijk geen introductie meer. Deze meester in de blues kan je bijna niet meer verrassen. Hij heeft al zoveel gedaan, vernieuwen kan niet meer. Maar hij maakt mij altijd weer blij met een nieuwe plaat. Zo ook deze ‘The Acoustic Blues & Roots Of’.

Het album staat volgepropt met achttien nummers. Hiervan zijn er zeven al eerder in Nederland uitgebracht op ‘Blues mood’ in 2004. De gastmuzikanten zijn teveel om op te noemen maar de drie zangeressen zal ik even noemen, Maria Muldaur, Sunny Crownover en Mary Flower. Wat hebben deze dames een prachtige stem. ‘Nashville Blues’, ‘Santa Claus Blues’ en ’ Evangeline’ hebben hierdoor wat extra’s gekregen.

De stijlen lopen lekker door elkaar, blues, country blues en een fijne Louisiana sound. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door naast de diverse muzikanten, evenveel instrumenten te gebruiken. Clarinet, baritone sax, drums, piano, tenor sax, harmonica, lap slide gitaar, ukelele, mandoline, akoestische bas en concertina (oneerbiedig gezegd een soort trekzak) geven behalve de nodige variatie, ook een hele warme en intieme sound aan de cd. Voor de liefhebber, zoals ik, van akoestische bleus zit je met deze cd gebeiteld. Ruim één uur genot om naar te luisteren. (Dixiefrog Records)