Ina Forsman

Ina ForsmanGoed nieuws uit Finland. Na Jo’ Buddy, Micke Björklöf, Helge Tallqvist en Erja Lyytinen, dient zich nieuw blues talent aan. Ina Forsman, tot voor kort een onbekende, maar dankzij gast optredens bij o.a. Guy Verlinde krijgt zij ook voet aan vaste wal in Nederland. En dit zal na het horen van deze cd alleen maar toenemen.

Met haar debuut cd maakt zij indruk met elf zelf geschreven nummers en één cover. Zij wisselt nog al eens van uiterlijk zo ook met haar muziek. Blues wordt in alle stijlen uitgevoerd, swing, soulvol, rock, jazzy en reggae, maar ook een meer popstijl komt langs. Een prettige stem wordt begeleidt door een keur van muzikanten waaronder Laura Chavez en Helge Tallqvist.

Er wordt begonnen met twee soulvolle nummers, Hanging Loose en Pretty messed up en vooral met die laatste mag zij zich qua sound spiegelen aan Amy Winehouse, een top nummer. Dan volgt er een jazzy Bubble kisses, lekker zwoel en meeslepend. De reggae invloeden op Farewell zijn heel basic maar ook hier weet zij een uitgekiend nummer neer te zetten. Emoties weet zij ook mooi weer te geven, al smekend vraagt zij Don’t hurt me now en wie zou dat nog kunnen naar het horen van dit nummer, ik niet. De enige cover, I want a little Sugar in my bowl van Nina Simone, wordt netjes gespeeld, al mis je de donkere sound van Nina hier wel. Ook de andere vijf nummers zijn om door een ringetje te halen. De dramatiek die soms in haar stem door klinkt en de daarbij behorende muziek maken deze cd tot een top schijf. (Ruf Records)