LaVendore Rogue – Light Up With

LaVendore Rogue - Light Up WithIn het jaar 2008 verscheen de band Hokie Joint ten tonele. Met eensterk debuutalbum en enkele indrukwekkende optredens op grote festivals als Moulin Blues en Ribs & Blues werd in relatief korte tijd een indrukwekkende fanschare opgebouwd. In 2012 was het avontuur alweer voorbij. In 2013 werd door drie leden van de band een nieuw project opgestart. Zanger JoJo Burgess, gitarist/zanger Joel Fisk en drummer Stephen ‘Cupsey’ Cutmore richtten met toetsenist Warren Lynn en bassist Rob ‘Tank’ Barry LaVendore Rogue op. Als snel verscheen een EP, getiteld ‘What’s The Meaning Of LaVendore Rogue’.

Met ‘Light Up With LaVendore Rogue’ ligt nu het debuutalbum in de winkels. Vier nummers, die ook al te vinden waren op de EP, staan op dit album, aangevuld met vijf nieuwe eigen werkjes en een cover van Warren Zevon’s “Play It All Night Long”. De opener “Dead Mans Chest” brengt nog enige herkenning. Het is een lekker pittig rocknummer. Het wordt gevolgd door “The Maze” en is een folkachtig, prettig in het gehoor liggend werkje. Op het door mooi pianospel gedragen, ingetogen “Animal” krijgt de groep assistentie van celliste Naomi Campbell.

De mannen van LaVendore Rogue blijken het schrijven van sterke songs in de vingers te hebben en leveren hiermee een bijzonder sterk debuut af. Het gezelschap weet de (vooral Britse) rootsmuziek op smaakvolle wijze te vertolken. Op de website van de band staan geen optredens gepland, maar wat mij betreft zijn ze hier in 2016 van harte welkom op de diverse podia, om dit album ook in ‘live’ vorm aan ons te presenteren. (Hollytree)