The Sideshow Tragedy – Capital

The Sideshow Tragedy - CapitalSoms blijven cd’s iets te lang op de plank liggen. Zo ook de cd Capital van het rootsy-rock duo The Sideshow Tragedy. Zanger/gitarist (Nathan Singleton) en een drummer (Jeremy Harrell) weten een sound van een complete band neer te zetten en dat ook nog me de nodige variatie. In vijf dagen tijd hebben zij de cd opgenomen. Dat kon doordat de studio in een (uit 1800) pand zit met slaapkamers er boven. Het was dus wakker worden, koffie zetten en gelijk weer tracks opnemen. De tijd voor het schrijven van de songs zal ongetwijfeld meer tijd in beslag hebben genomen. Teksten die gaan over politieke zaken en filosofische beschouwingen.

De songs hebben bijna allemaal een vette groove die doet denken aan sommige Lou Reed nummers en dat wordt ook nog eens versterkt door de manier van zingen. Mooie voorbeelden daarvan zijn de nummers ‘Black Out Window’ en ‘Capital’. De schijf bezit een stevige mix van rock tot een soort van punkrock zoals in ‘Two guns’. Maar ook verrassend mooie nummers met akoestische inslag zoals de ‘Plowsong’ en ‘Animal Song’.

Vijfendertig minuten luisterplezier hadden er van mij meer mogen zijn, waaruit inderdaad blijkt dat deze schijf te lang op de plank is blijven liggen. (Continental Record Services)