Matt Epp – Ready In Time

Matt Epp - Ready In TimeMatt Epp, in zijn thuisland Canada een gelauwerd artiest, is voor de Europese muziekliefhebber een onbekende naam. Epp, afkomstig uit Winnipeg leverde tot dusver een achttal albums af. Heb overigens niet de moeite genomen om deze te beluisteren. Dit omdat ik onbevlekt wilde horen hoe Matt Epp’s muziek in elkaar steekt.

Epp opent ijzersterk met humeurige liedje Aftermath. Na de nasleep van dit boeiende liedje volgt Let Her Know. Meteen begint zich Epp’s muzikale doelgroep af te tekenen. Epp maakt aanstekelijke georkestreerde pop-rocksongs. Ook als Go Somewhere uit de startblokken komt krijg ik het gevoel dat Epp zich focust op een breed poppubliek. De daaropvolgende liedjes Something Better en Ready In Time onderschrijven die bewering. Het zit allemaal prima geproduceerd in elkaar maar verrassen doet het hij niet meer. Matt Epp heeft een mooi gepolijst stemgeluid die pas bij wat hij doet. Wat mij een beetje tegen viel was de manier hoe Epp zijn liedjes afsluit. Het gebeurt naar mijn beleving bij een aantal nummer te abrupt. Verder merk ik op dat Epp zich niet onderscheidt met de nieuwe single Ready In Time en North Star, waarmee hij afsluit. Misschien wil hij dat ook niet en leg ik de lat te hoog.

Of Matt Epp met zijn CD Ready In Time Europa aan zijn voeten krijgt waag ik te betwijfelen. Daarvoor klinken de goed vormgegeven liedjes teveel dertien in een dozijn. De melodieuze country pop rock songs van Matt Epp hebben iets aanstekelijks ik ontvlamde echter niet echt. (Independent)

Jan Janssen Auteur