Suzanne Jarvie – One Take Only

Suzanne Jarvie - One Take OnlyLieve cafébezoekers, deze recensie gaat jullie geld kosten. De Canadese singer-songwriter met Nederlandse roots (haar moeder werd in Leiden geboren en emigreerde als klein kind naar Canada tijdens WW2, waar Suzanne ter wereld kwam, tijdens haar jonge jaren hoorde Suzanne vaak Nederlands, met name als moeders boos was op haar) komt wederom naar ons land. Suzanne heeft dus iets met ons land en zal hier vanaf 15 januari twee weken toeren (zie verder). Jarvie (Toronto, Canada) kwam pas op latere leeftijd in 2014 met haar debuutCD, “Spiral Road’, op de proppen. Een hele mooie CD, gewaardeerd door velen, kortom een zeer geslaagd debuut. Haar prachtige muziek in de traditie van gelijkgestemden als Kate Wolf (luister naar haar cover van Hazel Dickens’ ‘Hills of home’ op deze EP), Caroline Herring (luister naar Bryan Adams’ ‘Sweet Carolina’) en Diana Jones komt prachtig door op deze EP, waarvan de zes nummers (25 minuten) in slechts anderhalve dag werden opgenomen. Een werkelijk fantastisch mooie EP, met de prachtige stem van Suzanne als dragende kracht en de schitterende begeleiding van o.m. producer Hugh Christopher Brown (de opnames waren in zijn studio, hij produceerde ook de eersteling van Jarvie) op piano en keyboards (ik neem aan dat hij ook meezingt op o.a. ‘Hills of home’) en als slagroom op de cake de duetvocals van dochter Sara (19) op de cover ‘Believing’, een liedje uit de tv-show Nashville. Van de zes nummers op de CD zijn er twee originals, het perfecte walsje ‘You shall not pass’ en de afsluiter ‘Shadow of the Sultan’, ze doen absoluut niet onder voor de covers, naast de reeds genoemde horen we overigens ook nog Dylan’s ‘Senor’.

Kortom, Suzanne Jarvie’s nieuwe EP vol gevoelige folk met countrytintjes is een ‘must-buy’ en dat kan vanaf vrijdag 15 januari op de volgende locaties:

Vr 15 Breda-Chassé theater,
Za 16 Oss-Railroad Roots,
Do 21 Goirle-Jan van Besouw,
Za 23 Lage Vuursche-In the woods,
Zo 24 Nijmegen-LUX, Ma
Ma 25 Eindhoven-Meneer Frits,
Wo 27 Heusden-De republiek
Do 28 Terheijden-Puur Wit.

Be there and enjoy!!!! Suzanne wordt begeleid door Hugh Christopher Brown (piano) en Rocky Roberts (gitaar, steel guitar).