Boogie Beasts – Come And Get Me

Boogie Beasts – Come And Get MeDe Belgische band de Boogie Beasts bestaan uit Jan Jaspers (gitaar/zang) en Gert Servaes (drums/percussie), beiden afkomstig uit de band Voodoo Boogie en Fabian Bennardo (harmonica) en Mathias Dalle (gitaar/zang), beiden bekend van Stinky Lou & the Goon Mat with Lord Bernardo.
Ik had vorig jaar al ‘live’ kennis gemaakt met dit gezelschap en duidelijk was meteen dat het geen muziek was voor tere zieltjes.

Op dit schijfje weten ze het rauwe, compromisloze geluid perfect vast te leggen. Vanaf het eerste nummer krijgen we een aantal meeslepende grooves te horen, die je vasthouden tot de laatste tonen van de cd en het je moeilijk maken om stil te blijven zitten. In de diverse nummer zit een zekere monotonie, maar dat is een beetje inherent aan de stijl. Toch afwisseling genoeg. Na het hypnotiserende “Shake ‘Em”, volgt “Coming Home To You”. Dit is, samen met het slotnummer “Like A Fool”, een van de ingetogen nummers van de cd, maar ook hier weer die strakke groove. Het gebrek aan een basgitaar valt al niet meer op. Instrumentaal springt het harmonicaspel en de slide-gitaar er bovenuit, zonder overigens de overigen tekort te willen doen.

Na het tweeënhalve minuut durende slotnummer “Like A Fool” denk je dat het voorbij is, maar de cd wil maar niet afslaan. Na ruim vier minuten wachten komt er dan toch nog een leuke bonus voorbij. Favoriete nummers? Eigenlijk niet. Dat verandert per luisterbuurt. De vier bandleden hebben met technicus Kevin Alf Jaspar een prima cd in elkaar gezet, waarbij bij elke keer wel weer iets nieuws te ontdekken valt. (Independent)

Ton Kok Auteur