Matt Woods – Sawdust And Casoline

Matt Woods - Sawdust And CasolineDit is Matts tweede solo album (hij heeft er ook twee gemaakt begeleidt door the Thunderbolts). Matts muziek schommelt tussen de traditionele delta, hill country, elektrische blues en de gospel, country en folk. Hij weet op zijn dobro en met zijn uit duizenden herkenbare stem een prima schijf neer te zetten. Al tokkelend en slidend neemt hij je mee door het landschap van de rootsmuziek. Hij weet je in zijn eentje te boeien zoals Doug MacLeod, Eric Bibb en Guy Davis ook kunnen. Het lijkt allemaal heel simpel maar een echte luisteraar zal de complexheid van zijn muziek doorzien en waarderen. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘JP’s boogie’, het lijkt o zo simpel, maar schijn bedriegt.

Engelse teksten beluisteren en begrijpen zijn twee verschillende dingen. Neem ‘I’ll see my father there’. Is het wat je hoort of ligt er een diepere betekenis in de tekst? In het laatste geval krijgt de tekst een andere lading en wordt de tekst wel bijzonder mooi. ‘Sawdust & Gasoline’ is een ronduit heerlijke, om in hokjes te plaatsen, delta blues cd geworden die de aandacht verdiend.

Meer weten over Matt Woods? Kijk dan wel uit naar de goede, Er zijn er minimaal drie van. (Independent)