Jane Kramer- Carnival Of Hopes

Jane Kramer, Carnival Of HopesJane Kramer (1980, Valley Forge, Pennsylvania) woont en werkt in Portland, Oregon, waar ze tussen 2011 en 2015 vele songs schreef, die ze vervolgens in een studio in Asheville, NC heeft opgenomen. Dat was dus haar debuutCD ‘Break and Bloom’ uit 2013. De opvolger ‘Carnival of hopes’ is inmiddels gereed, werd ook in Asheville opgenomen en is een voortreffelijke CD. Jane noemt als voornaamste invloeden Joni Mitchell, Patty Griffin, Guy Clark en Emmylou Harris. Daarnaast was haar muzikale grootvader van belang voor haar – hij was 51 jaar lang eerste violist van het Philadelphia Orchestra. In Asheville maakte ze van 2003-2009 deel uit van de folkgroep ‘The Barrel House Mama’s’ en speelde ze hiermee op vele festivals. Terug naar de CD. Die is zeer de moeite waard, een puike CD in het akoestische country-folk genre met wat jazz- en bluesinvloeden. We horen in de begeleiding allerlei gitaren, ukulele, mandoline, dobro, banjo, fiddle, cello, bas en drums en incidenteel piano, harmonium, trompet en trombone (in het heerlijk swingende ‘Why’d I do that blues’). Jane heeft overigens een heerlijke heldere stem en schrijft uitstekende liedjes. De enige cover is van Tom Petty en heet ‘Down South’ met daarin de onsterfelijke strofe: ‘ Let me sleep on your floor , I’ll give you all I have and a little bit more’. De moeite waard, dus! Prima CD. Mooie songs, goed gezongen, puike begeleiding. Een van de betere CDs in het genre!

Fred Schmale Auteur