Allison Weiss, New Love

Allison Weiss, New LoveIndie pop singer-songwriter Allison Weiss is al weer toe aan haar derde studio release. Heb even op Spotify geluisterd hoe haar eerder albums klonken, want ik had daar geen idee van. Het openingsnummer, van haar nieuwe CD New Love, The Sound, sprak mij onmiddellijk aan. Het daarop volgende Who We Are zat ook al binnen no time tussen mijn oren. Kon en kan nog steeds niet de vinger erop leggen waarom ik mij zo aangetrokken voel tot dit uitgelezen popplaatje. Het enige waar ik op kwam was dat het mogelijk te maken zou kunnen dat ik ooit een zwak had voor de muziek van Orchestral Manoeuvres in the Dark. Toen ik songs als Back To Me en Out Of This Alive passeerde dacht ik echt dat ik eruit was. De vanuit LA opererende singer-songwriter Allison Weiss moet een folk punk liefhebber zijn. Dat word nog eens stevig benadrukt in het krankzinnig schokkende liedje Motorbike. Ik word hier echt blij van.

Ik waagde mij heel even buiten de gebaande paden. New Love is volgens mij een van meest onderschatte indie pop releases van dit jaar. Echt een plaat om op te dansen, springen en stevig te hossen. New Love is een lekker laagdrempelig aanhaakt plaatje. Deze rollercoaster CD bevat elf songs die je soms tot het uiterste drijven maar nooit tot waanzin drijft. Luister naar knappe indie pop, ik blijf het doen, als is het maar om mijn eigen muzikale horizon te verbreden. (Side One Dummy Records)

Jan Janssen Auteur